آشنایی با پرده ها در موسیقی

آشنایی با پرده ها در موسیقی

آشنایی با پرده ها در موسیقی

هنگامی که یک موسیقی دان عنوان می کند که نت، بمل شده است می بایستی بفهمیم که می بایستی آن نت را فاصله نیم پرده بم تر کنیم. یعنی بر بر روی ساز ساز پیانو یک فاصله نیم پرده به سمت چپ حرکت کنیم. چنانچه دیز شود، به این معناست که می بایستی آن نت را فاصله نیم پرده زیرتر کنیم یا بالاتر ببریم یا بر روی ساز ساز پیانو به سمت راست حرکت کنیم. هرکدام از این کلیدهای سیاه رنگ ساز پیانو دارای دو اسم هستند. به این معنا که هر کدام دیز کلید سفید رنگ سمت چپی خود و بمل کلید سفید رنگ رسمت خود هستند. فرقی هم ندارد به چه نامی آن ها را اسم گذاری کنیم. مثلا، می بمل و ر دیز، به صورت دو نت مختلف نوشته می شوند اما کوک و صدای آن ها یکی است و در واقع یکی هستند. به نت هایی که صدای یکسان دارند آنارمونیک یا هم صدا می گوییم.

آشنایی با پرده ها در موسیقی

بر اساس این قانون که فاصله نیم پرده بر روی ساز ساز پیانو یک کلید یا یک فرت از نت دارای فاصله می باشد، معین می شود که یک پرده می بایستی دو کلید یا دو فرت فاصله از نت اصلی داشته باشد.
برای مثال فرض کنیم که بر روی ساز ساز پیانو از نت می شروع به حرکت کردیم. یک پرده پایین تر به سمت چپ حرکت کنیم می شود نت ر.
در همین زمان، چنانچه یک پرده به سمت راست حرکت کنیم، یعنی اینکه یک پرده زیرتر یا بالاتر بریم، به نت فا دیز خواهیم رسید.
روی گیتار ، یک پرده مساوی است با دو فرت که پایین تر یا بالاتر از آن نت مبدا می باشند.
فاصله مابین نت های سفید رنگ پشت سرهم و متوالی ساز پیانو ، یعنی می و فا، و ایضا سی و دو، مساوی با یک فاصله نیم پرده می باشد. در صورتی که فاصله مابین مابقی نت های متوالی (سل-لا، لا-سی، دو-ر، ر-می، فا-سل) یک پرده است. علت این ماجرا این نکته است که ساز ساز پیانو بر اساس گام دو ماژور ساخته و طراحی شده است.

 





دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.